IngPro
IngPro
Формирана Радна група која ће свакодневно да прати како се примењује Закон о подршци породици са децом
19. oktobar 2018.

 

Влада Србије формирала је Радну групу за дневно праћење примене Закона о финансијској подршци породици са децом на чијем је челу министарка задужена за демографију и популациону политику Славица Ђукић Дејановић.

Радна група ће анализирати и пратити примену Закона и предлагати евентуалне измене и допуне у складу са економским потенцијалима државе, рекао је министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић.

- Видећемо како ће у наредном периоду овај закон да се рефлектује на наталитет, а мењаћемо га с времена на време у зависности од резултата примене и у складу са економским могућностима наше земље - рекао је Ђорђевић на конференцији за новинаре у Влади Србије где је данас одржан први састанак Радне групе.

Ђорђевић је министарки Ђукић Дејановић и члановима Радне групе пожелео успех у раду и изразио уверење да ће резултати популационе политике коју спроводи Влада Србије дати позитивне резулате у наредним годинама.

Ђукић Дејановић је рекла да имплементација овог Закона, чије су измене и допуне усвојене пре три месеца, изискује објективност, те да ће Радна група правити реалне процене о његовој примени.

- Нема дилеме да је пронаталитетне политика један од приоритета ове владе, али дилема је само како ускладити најбоље жеље и тенденцију увећавања финансијских давања са реалним финансијским могућностима - навела је министарка.

Како је рекла, чланови Радне групе биће представници министарстава за рад и финансија, као и републичких завода за статистику и за социјалну заштиту.

Додала је да ће министар Ђорђевић, али и јавност бити редовно информисана о активностима Радне групе.

Извор: сајт Блиц-а
Наслов: Редакција


PRIJAVA
ISSN 1820-4880
приступ издањима