IngPro
IngPro
Закон о привредним друштвима: примена највећег броја измењених одредби почиње од првог октобра
20. jun 2018.

 

Примена највећег броја одредаба новог Закон о привредним друштвима, који је недавно усвојила Скупштина Србије, почеће од 1. октобра, рекао је данас помоћник министра привреде Душан Вучковић.

Вучковић је говорећи од новим законским решењима о привредним друштвима рекао да су се новинама у закону отклонили бројни проблеми који се тичу пословања привреде у Србији.

Такође, измене су у складу са обавезама наш земље и у складу са преговарачем позицијом Поглавља 6 да се у наш правни систем преузму прописи Европске уније.

Најзначајније измене закона су, каже Вучковић, редефинисање односно прецизирање одредаба које се тичу употребе печата у пословању и укидање прописа којима су предвиђене биле обавезе да се печат употребљава у одређеним пословима између привредних друштва и органа јавне управе.

"Укинуто је преко 100 прописа којима је била прописана употреба печата у пословању", каже Вучковић.

Каже да ће се овим изменама закона омогућити употреба електронског квалификованог потписа уместо овере потписа на оснивачким актима привредним друштава, а ти ме се каже, праве и значајне уштеде.

Каже да увођење е-потписа омогућава свима да се привредна друштва региструју од куће.

С друге стране, објашњава, уведена је обавеза да сва привредна друштва у року од годину дана од дана ступања овог закона на снагу, региструју електронску адресу.

"Регистрација електронске адресе не кошта, она је бесплатна, тако да ту нема повећања трошкова привреди", каже Вучковић.

 

Извор: http://www.rtv.rs

Наслов: Редакција


PRIJAVA
ISSN 1820-4880
приступ издањима